Mine gamle og støvete virtuelle bøker

Jeg har noen hyllemetre med gamle bøker, og noen av dem har jeg scannet for å plassere dem på Web og gi dem til Prosjekt Runeberg.

J. H. Bentzen: Anne og Alet - En Kriminalhistorie fra Øiestad.
Ikke en «krim-bok», men historien rundt en kriminalsak - dobbeltdrap med gift fra 1760-tallet i Arendalsdistriktet. Forfatteren har skrevet en dokumentarbok om bakgrunnen, rettsaken og henrettelsen til ifm denne saken. Blodig.

Alexander L. Kielland: Skipper Worse (Utgave fra Runeberg)
En skildring av miljøet i en mindre by på sydvestlandet, med særlig brodd mot religiøs fanatisme. Kielland er en mester til å skildre miljøer, og han er kanskje på sitt største når hans digrerer bort fra hovedhandlingen og beskriver småbyens vesen fra ulike vinkler.

Alexander L. Kielland: Garman og Worse (Utgave fra Runeberg)

N. A. Larsen: Fra Krigens Tid (uferdig)
En samling av rapporter og beskrivelser fra Kanonbåtkrigen 1807-1814 langs norskekysten. Larsen har hentet de originale rapportene fra Den norske marines arkiver, og har selv bare føyet til beskrivelser og forklaringer for å binde dem samme og sette dem inn i sin rette kontekst.

Karl L. Sommerfelt: Njaals Saga (uferdig)
Den islandske Njåls saga, i sin første norske oversettelse (den hadde tidligere blitt oversatt til dansk) fra 1878. En klart annerledes språkdrakt enn vi er vandt med for islandske sagaer. Status for disse prosjektene er at de to Kielland-bøkene er scannet inn som ASCII-tekst. Jeg har imidlertid tenkt å konvertere disse til HTML her lokalt, og vedlikeholde dem som både HTML og ISO-8859-1. Larsens bok er under innscanning nå (juni '97). Sommerfelts bok begynte jeg på å skrive inn for hånd, men jeg har oppgitt det til fordel for scanning. Men siden Sommerfelts bok er satt i gotisk skrift, vil jeg ha mer erfaring før jeg forsøker å scanne den.

Andre bøker som jeg har planlagt å scanne inn omfatter:

Jeg vil ikke gi noen garantier eller prognoser for når jeg kan ha scannet inn disse bøkene!
Prosjekter som konverterer papir-baserte bøker til elektronisk form omfatter:

Prosjekt Runeberg Prosjekt Gutenberg

Last modified: Sun Sep 28 16:13:11 MET DST 1997